گزارش اسفند ماه ۱۴۰۲ شاپرک نشان میدهد با وجود رشد ارزش اسمی تراکنشها نسبت به اسفندماه ۱۴۰۱، ارزش حقیقی تراکنشها ۱۰ درصد کاهش یافته است.
تازهترین گزارش ماهانه شاپرک نشان میدهد که ارزش اسمی کل تراکنشهای انجامشده در این شبکه در اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به اسفند سال ماقبل، ۱۸.۸۵ درصد افزایش یافته است؛ اما ارزش حقیقی تراکنشها کاهشی ۱۰.۱۳ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش دیجیاتو، ارزش تراکنشهای اسفندماه شاپرک نسبت به ماه قبل از آن رشد اسمی ۲۶.۲۲ درصدی و رشد حقیقی ۲۳.۷۵ درصدی را نشان میدهد. براساس گزارش شاپرک، در ماه اسفند حدود ۴ میلیارد و ۳۰۳ میلیون تراکنش در شبکه شاپرک انجام شده است که نسبت به بهمنماه، رشدی ۲۸۰ میلیون عددی را نشان میدهد.
پیشتازی کارتخوانها
مطابق انتظار، بخش عمده تراکنشهای شاپرکی (۹۱.۱۱ درصد) با استفاده از کارتخوانهای فروشگاهی انجام شده است. ابزارهای پذیرش اینترنتی ۶.۴ درصد و ابزارهای پذیرش موبایلی نیز ۲.۴۹ درصد سهم داشتهاند.
همچنین ۹۸.۶۳ ارزش خدمات شاپرک مربوط به خرید کالا و خدمات بوده و مابقی، یعنی ۱.۳۷ درصد به پرداخت قبض و خرید شارژ تلفن همراه اختصاص یافته است.
از لحاظ تعداد اما ۸۹.۱۵ درصد تراکنشها در دسته خرید کالا و خدمات جای میگیرند، پرداخت قبض و خرید شارژ تلفن همراه ۶.۱۴ درصد و ماندهگیری ۴.۷۱ درصد سهم داشتهاند.
نفوذ منطقهای کارتخوانهای فروشگاهی فعال در استان تهران بهعنوان پرجمیعتترین استان کشور، بیشتر از دیگر مناطق است؛ اما بیشترین سرانه متعلق به استان مازندران است. در این استان بهازای هر ۱۰ هزار فرد بالای ۱۸ سال، ۰.۲۱۶ کارتخوان وجود دارد.
این سرانه در استانهای سیستان و بلوچستان (۰.۱۳۸)، قم (۰.۱۴۲) و لرستان (۰.۱۴۲) از دیگر نقاط کشور پایینتر است.
سهم «بهپرداخت ملت» کاهش یافت اما اول ماند
در میان شرکتهای PSP، «بهپرداخت ملت» همچنان از لحاظ سهم بازار مبلغی در صدر ایستاده است.
این PSP در اسفندماه ۱۴۰۱ توانسته ۱۹.۷۷ درصد مبلغ تراکنشها را به خود اختصاص دهد که نسبت به سهم ۲۰.۱۸ درصدی بهمنماه، حاکی از کاهش سهم آن است.
همچنین پرداخت الکترونیک سامان با سهم ۱۹.۲۳ درصدی، در جایگاه دوم ایستاده. پرداخت الکترونیک سداد نیز با سهم ۱۲.۰۲ درصدی از ارزش کل تراکنشها، در رتبه سوم است.