مدیرعامل متا اعلام کرده که علاقهای به آزمایش نسخه اولیه این تراشهها ندارد.
«مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا بهتازگی با حضور در یک پادکست درباره موارد مختلفی صحبت کرده است. او در جریان این برنامه اشاره کرده که هیچ عجلهای برای آزمایش تراشه مغزی توسعهیافته توسط شرکتهایی نظیر نورالینک متعلق به «ایلان ماسک» ندارد.
به گزارش اینسایدر، مدیرعامل متا در قسمتی از پادکست «Morning Brew Daily» که روز جمعه منتشر شد، در مورد رابطهای مغز و کامپیوتر صحبت کرد. زاکربرگ در این رابطه گفت:
«یکی از چیزهای عجیبی که روی آن کار میکنیم، رابط عصبی است. منظورم چیزی شبیه یک تراشه نیست که داخل مغز شما کار گذاشته شود. شاید در آینده کسی چنین چیزی بسازد، اما من نمیخواهم از نسخه 1 آن استفاده کنم.»
اشاره زاکربرگ به تراشه مغزی ایلان ماسک؟
در حالی که او به نام هیچ شرکتی اشاره نکرده است، اما شناختهشدهترین نام در بین افرادی که روی رابطهای مغز و کامپیوتر کار میکنند، نورالینک (Neuralink) متعلق به ایلان ماسک است.
ماسک ماه گذشته گفته بود که نورالینک تراشه خود را برای اولین بار در مغز یک انسان بیمار قرار داده است. هدف این فناوری کمک به افراد دارای اوتیسم و اسکیزوفرنی است و همچنین با وجود آن میتوان روشی را توسعه داد تا کاربران فقط با فکرکردن بتوانند از دستگاههایی مانند گوشی یا رایانه خود استفاده کنند. اوتیسم و اسکیزوفرنی نوعی اختلال هستند و نه بیماری.
اخیراً وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) نیز گفته بود که برای رقابت با شرکت نورالینک ایلان ماسک، قصد دارد تا سال 2025 تراشه مغزی خود را توسعه دهد.
دانشمندانی که روی مغز مطالعه میکنند، تردید دارند که فناوری Neuralink بتواند ناهنجاریهای مغز را برطرف کند یا معماری رشد آن را تغییر دهد، اما معتقد هستند که این تراشه به احتمال زیاد میتواند به بیماران فلج کمک کند تا راحتتر حرکت کنند.