معاون تجاری شرکت مخابرات ایران با استقبال از آزادسازی نرخگذاری در حوزه خدمات خردهفروشی فیبر نوری، اعتقاد دارد تعرفه فیبر نوری و ADSL بایستی یکسان باشد. او همچنین برآورد کرد برای تحقق پوشش 20میلیونی فیبر نوری در کشور، به حداقل 100هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز است.
«داوود زارعیان»، معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران درباره عوامل تاثیرگذار در تعرفهگذاری اینترنت پرسرعت بر بستر فیبر نوری گفت:
«قیمتگذاری بایستی براساس قیمت تمام شده خدمات برای اپراتور و بازگشت به موقع سرمایه باشد. چنین سیاستی در تعرفهگذاری به توسعه فیبر نوری نیز کمک خواهد کرد.»
او اعتقاد دارد تعرفه اینترنت ADSL و فیبر نوری بایستی یکسان باشد: «حتی اینترنت بر بستر فیبر نوری میتواند ارزانتر از ADSL نیز عرضه شود. زیرا مشترکانی که از این خدمت استفاده میکنند، مصرف بالاتری داشته و برای اپراتور به صرفهتر است.»
زارعیان در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه مخابرات چه تعرفهای را برای خدمات فیبر نوری در نظر گرفته، اظهار داشت هنوز قیمتگذاری انجام نشده است: «بایستی مطالعاتی در این حوزه صورت گیرد و میزان حمایت دولت نیز مشخص شود. با کاهش سهم دولت از اپراتورها و سایر گزینههای تشویقی، تعرفهها آنچنان زیاد نخواهد بود و به مشترکین نیز فشار وارد نمیشود.»
به گفته وی در حال حاضر دولت 5 درصد از حقالسهم خود از درآمد اپراتورها را بخشیده است تا به سرمایهگذاری در حوزه فیبر نوری کمک کند. اقدامی که از نظر زارعیان حرکت مثبتی بوده و در آینده مبلغ قابل توجهی خواهد بود:
«در حال حاضر که 200هزار مشترک فیبر نوری داریم، این معافیت شاید در حدود مبلغی بین 10 تا 15 میلیارد تومان باشد. حال اگر تعداد مشترکان به 2 میلیون کاربر برسد، این مبلغ بیشتر خواهد شد و امکان توسعه را نیز فراهم خواهد کرد.»
معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه آیا آزادسازی تعرفهگذاری خدمات فیبر نوری، منجر به افزایش زیاد تعرفهها نخواهد شد؟ گفت: «هنوز چنین تصمیمی اعلام نشده است. اما اگر آزادسازی هم صورت گیرد، با توجه به فضای رقابتی، تعرفهها آنچنان بالا نخواهد رفت. اگرچه بایستی نظارتها وجود داشته باشد و مثلا کف برای تعرفهها در نظر گرفته شود تا دامپینگ و انحصارگرایی به وجود نیاید؛ اما مقرراتگذاری هم به گونهای نباشد که اپراتورها نتوانند حتی هزینههای خود را پوشش دهند.»
او در پاسخ به این سوال که در حال حاضر رقابت خاصی در حوزه فیبر نوری دیده نمیشود اظهار داشت مجوزدهی در این زمینه تسهیل شده و شرکتهای مختلف حتی اپراتورهای همراه نیز میتوانند در زمینه خدمات فیبر نوری فعالیت کنند که منجر به رقابتی شدن فضا خواهد شد.