تصویری از پردازنده‌های میتیور لیک (نسل ۱۴ لپ‌تاپ) فاش شده است که نکته‌ی غیرمنتظره‌ای دربردارد و از شباهت به معماری آرم خبر می‌دهد.


اینتل تا چند هفته‌ی دیگر پردازنده‌های نسل ۱۴ دسکتاپ (رپتور لیک رفرش) را رونمایی می‌کند و پردازنده‌های نسل ۱۴ لپ‌تاپ (میتیور لیک) مدتی بعد از راه می‌رسند. درحالی‌که فاصله‌ی زیادی تا رونمایی میتیور لیک نمانده، تصویر منتسب‌ به یکی از پردازنده‌های این خانواده بسیار خبرساز شده است.

یک افشاگر در شبکه‌ی اجتماعی ایکس (توییتر سابق) تصویری منتشر کرده که پردازنده‌ی میتیور لیک را با حافظه‌ی مجتمع نشان می‌دهد. ظاهراً این پردازنده به حافظه‌ی LPDDR5X-7200 سامسونگ (مدل K3KL3L30CM) مجهز است.

در سیستم‌های سنتی، ماژول رم خارج از پردازنده‌ی اصلی است؛ اما تراشه‌هایی که بر پایه‌ی معماری آرم ساخته می‌شوند، غالباً نوعی سیستم-روی-چیپ (SoC) هستند که واحدهای مختلف نظیر سی‌پی‌یو و گرافیک و رم را روی بستری واحد قرار می‌دهند.

به‌ نظر می‌رسد که اینتل پس از سال‌ها تصمیم گرفته پردازنده‌هایش را بیش‌از‌پیش شبیه آرم کند تا طراحی آن‌ها مشابه پردازنده‌های سری M اپل باشد. اینتل پیش‌تر در پردازنده‌های نسل دوازدهمی با بهره‌گیری از هسته‌های غیریکسان نشان داده بود که به سبک طراحی آرم علاقه‌مند است.

در تصویر منتسب‌ به میتیور لیک، پردازنده‌ای می‌بینیم که واحد سی‌پی‌یو، جی‌پی‌یو و رم را در پکیجی واحد قرار داده است. این پردازنده‌ی لپ‌تاپی می‌تواند رقیبی جدی برای پردازنده‌ مک بوک های اپل باشد. شاید اینتل در آینده سراغ فناوری پشته‌سازی سه‌بعدی نیز برود.

سال‌ها قبل از اپل، شرکت ATI پردازنده‌ای با ساختار مشابه ساخته بود. این سبک طراحی در آن زمان چندان جواب نمی‌داد و موردتوجه قرار نمی‌گرفت، اما اکنون آرم به جایگاهی رسیده است که حتی در پردازنده‌های سرور نیز کاربرد دارد.

یکی از مزایای معماری آرم، امکان استفاده از چند لیتوگرافی در یک پردازنده است. شرکت‌ها می‌توانند واحدهای اصلی پردازنده مثل سی‌پی‌یو و جی‌پی‌یو را با لیتوگرافی پیشرفته‌تر بسازند و برای سایر واحدها سراغ لیتوگرافی‌های ارزان بروند.

فعلاً مشخص نیست که قیمت CPU نسل ۱۴ اینتل تا چه حد روی قیمت لپ تاپ نسل جدید اثر می‌گذارد؛ بعید نیست که به‌خاطر استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌‌تر، قیمت پردازنده اینتل میتیور لیک افزایش یابد.