اگر تاکنون از مفهوم جانسخت، تعریفی در ذهنتان داشتید، آن را دور بیندازید و تماشاگر محصول جدید پاناسونیک یعنی Toughbook 40 باشید؛ لپتاپی که اگر سختافزارش یاری کند، بعید به نظر میرسد اصلا خراب شود!
پاناسونیک چند سالی است که علاقهمندان به لپتاپهای مناسب کسب و کار را با لپتاپهای سری Toughbook خود پوشش داده است. اما این لپتاپ جدید خیلی ظاهر عجیب و باکیفیتی دارد به گونهای که اصلا نمیتوان تصور کرد روزی خراب میشود. Toughbook 40 یک لپتاپ ۱۴ اینچی ماژولار است که استانداردهای نظامی را به راحتی پشت سر گذاشته و حتی در برابر نفوذ آب به داخل هم جلوگیری میکند. این یعنی در سختترین شرایط کاری هم میتوانید با این لپتاپ کار کنید.
نماینده جدید پاناسونیک از آلیاژ منیزیم ساخته شده که فلز بسیار مقاومی است. خود لپتاپ درون یک کاور دیگر قرار دارد که آن هم ظاهری سفت و سخت دارد. البته فقط ظاهر نیست بلکه در باطن هم کیفیت ساخت این محصول استثنائی است چرا که توانسته استاندارد نظامی MIL-STD-461H را پشت سر بگذارد و حتی در عمق ۱٫۸ متری آب هم هیچ اثری از نفوذ آب به درون آن دیده نشد. نکتهی جالب اینجاست که تشعشعات خورشیدی هم هیچ تأثیر منفی روی این محصول نمیگذارد در نتیجه کاربران حتی در ارتفاعات بالا هم میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.
Toughbook 40 یک لپتاپ ۳٫۳۵ کیلوگرمی است که اصلا وزن کمی به حساب نمیآید. نمایشگر آن ۱۴ اینچی با وضوح FHD است که پنلی از جنس IPS دارد و میزان روشنایی آن هم در بیشترین حالت به ۱۲۰۰ نیت میرسد. این میزان روشنایی برای یک لپتاپ واقعاً کمنظیر است اما با توجه به اینکه پاناسونیک آن را برای کارهای داخل خانه طراحی نکرده، طبیعی بود که چنین قابلیتی را به نمایشگر آن اضافه کند. روی بخش بالایی این نمایشگر شاهد حضور یک وبکم ۵ مگاپیکسلی هستیم که در کنار آن سنسورهای مادون قرمز برای تشخیص چهره فعالیت میکنند.
Toughbook 40 در دو مدل با تراشههای نسل ۱۱ اینتل از سری i5 و i7 به بازار میآید که گرافیک داخلی Iris Xe عهدهدار پردازشهای گرافیکی آنها خواهد بود. البته برای آن دسته از کاربرانی که کارهای سنگینتری دارند، مدلی با گرافیک اختصاصی ساخت AMD هم در دسترس قرار خواهد داشت. این محصول در قدرتمندترین مدل خود از ۶۴ گیگابایت حافظهی رم و ۲ ترابایت حافظهی SSD رمزنگاری شده برای حفاظت از اطلاعات بهره میبرد. نکتهی جالب اینجاست که پاناسونیک Toughbook 40 برای اینکه اطلاعات درونش لو نرود، قابلیتی تحت عنوان Secure Wipe دارد که به کاربران اجازه میدهد در عرض چند ثانیه، تمام اطلاعات درایوهای آن را پاک کنند.
بلوتوث ۵.۱، وایفای ۶ و پشتیبانی از ۴G و ۵G (دو سیمکارت) از نوع امواج میلیمتری، باند C و فرکانس زیر شش گیگاهرتز، پشتیبانی از GPS داخلی، بهرهمندی از تاندربولت ۴، HDMI، پورت LAN با سرعت بسیار بالا و پشتیبانی از کارت حافظهی جانبی و دیسک DVD یا بلوری، از جمله قابلیتهای خوب این محصول به شمار میروند.
صفحه کلید این محصول تماما از نور پسزمینه پشتیبانی که در شرایط سخت کاری نظیر کار کردن در تونل و فضاهای تاریک به کمک کاربران میآید. تاچپد این محصول هم بسیار بزرگ و کاملا مقاوم طراحی شده به گونهای که فرقی نمیکند هوا بارانی باشد یا آفتابی، با دست خالی روی آن میکشید یا با دستکش، به هر شکل، واکنش به لمس کاربر را به بهترین شکل ممکن پاسخ میدهد. بلندگوهای این محصول هم ششتایی و با قدرت ۹۵ دسیبل هستند که یعنی در محیطهای کاری پر سر و صدا هم میتواند صدا را به گوش کاربر برساند.
پاناسونیک این لپتاپ را ماژولار طراحی کرده است؛ ۸ قطعهی قابل تعویض درون آن قرار گرفته تا کاربر در صورت نیاز بتواند آن را ارتقا دهد و مشکلش را برطرف کند. از جمله مهمترین قطعات قابل تعویض این محصول میتوان به باتری، حافظهی رم، حافظهی داخلی و صفحه کلید اشاره کرد. منبع تغذیهی این مجموعهی قدرتمند یک باتری بینظیر است که میتواند در شرایط کاری، ۳۶ ساعت دوام داشته باشد. البته این در صورتی است که کاربر باتری انتخابی دوم را هم در کنار خود داشته باشد. لازم به ذکر است ویندوز ۱۰ و ۱۱ پرو هم به عنوان سیستمعامل پیشفرض در مدلهای مختلف این محصول ایفای نقش میکنند.
پاناسونیک Toughbook 40 با قیمت فضایی ۴۹۰۰ دلار، قرار است اواخر بهار در دسترس قرار بگیرد. بنابراین نباید خیلی برای عرضهی یکی از گرانترین و جانسختترین لپتاپهای بازار منتظر بمانیم.